Baner

Najnovije

VRŠAC: Predsednik Vučić i rumunska ambasadorka o saobraćajnici Beograd-Temišvar


 


Usled velikih investicionih i infrastrukturnih radova koji se dešavaju u našoj zemlji, ostala je pomalo ne primećena vest da je krajem februara, prilikom primanja akreditiva nove ambasadorke Rumunije u Srbiji – Silvije Davidoju pokrenuto pitanje izgardnje dugo najavljivanog auto puta Beograd-Temišvar koji bi trebao da ide preko Vršca.

Tom prilikom predsednik Srbije, Aleksandar Vučić razgovarao je sa novom rumunskom ambasadorkom o mogućnosti za izgradnju navedenog putnog pravca – Beograd-Temišvar. Njih dvoje su izrazili saglasnost da je auto-put ili brza saobraćajnica do Temišvara od velikog značaja za obe zemlje.

Predsednik Vučić je ranije najavio izgradnju brze saobraćajnice od Beograda preko Pančeva i Vršca do Temišvara – što je za Vršac od izvanrednog značaja. Prilikom svoje posete Vršcu, on je najavio tu saobraćajnicu kao jedan od najvećih projekata vezanih za Vršac.

Po rečima našeg generalnog konzulata u Temišvaru – ambasadorka je došla sa nekoliko prioritetnih projekata za saradnju sa Srbijom – od kojih je auto put od Beograda do Temišvara – najveći prioritet, ali tu su i izgradnja železničkih pruga i gasne infrastrukture.

Ideja o auto putu traje više od 10 godina, ali prethodna vlast nije uradila ništa opipljivo po tom pitanju. za Južni banat, Vršac ali i Alibunar, Plandište i Belu Crkvu ovaj projekat je od životne važnosti za dolazak stranih investicija.

Banatmedia, A.Kiš

Budi zdrav

Nema komentara