Baner

Najnovije

Redovi ispred kovid ambulante od jutra do večeri - otvaraju se bolobanja i karantin

U našoj opštini primetan je skok broja zaraženih i svi smo sada već svesni da se ovo neće skoro završiti.
 Svaki građanin poznaje nekoliko osoba koje su ili izgubile život usled korone ili prošle pakao na intenzivnoj nezi. 



Međutim, to nas nije dovoljno opametilo. Ova saznanja nam služe za priče sa poznanicima kada se sretnemo na ulici, prodavnici...
Prepričavamo jedni drugima teške sitvacije koje je neko proživeo, a sami nismo ništa uradili da utičemo na to da se ova nesreća smanji i završi.

Gužve u kovid ambulanti u Vršcu su ponovo zapanjujuće. Sve više ljudi od ranog jutra čeka u redu na pregled, a nakon pregleda se čekaju rezultati. Ukoliko niste zaraženi, zarazićete se dok čekate.

Nezadovoljstvo je veliko od strane pacijenata, ali još veće od strane medicinara koji više od godinu dana rade neprekidno rizičan posao direktno izloženi zaraženim osobama.

Šta se dešava sa pozitivnim pacijentima. Ukoliko je to blaži oblik temperature, dobija se terapija i upućuju se kući. Većina zaraženih pacijenata odlazi prvo u apoteke gde direktno ugrožavaju zaposlene u njoj, zatim odlaze u prodavnice i nabavku voća. Oni koji imaju početnu upalu pluća, takođe se upućuju kući dok im se stanje ne pogorša. Mesta na infektivnom je sve manje.

Ukoliko je zaražena osoba prijavila osobe sa kojima je bila u kontaktu, njima se telefonskim pozivom javlja inspekcija koja im na kućnu adresu salje dokument o nastupajućem karantinu. Ali ovaj poziv često stiže sa zakasnjenjem, tako da osobe koje su bile u kontaktu sa obolelom osobom stigne da odrade nekoliko dana na poslu, prošetaju hipermarketima, popričaju sa poznanicima, a da li su pritom uvek nosili maske?

Vakcine su tu, ima ih i za susedne države, ali našim ljudima nisu potrebne. Pored propagande koja se vodi da se narod vakciniše i dalje nema dovoljno prijavljenih građana da bi se epidemija mogla kontrolisati.

Mnoge firme su propale, ali posao pogrebnih firmi na žalost je u punoj ekspanziji.

Čuvajte se i mislite na vreme o svom imunitetu. Ukoliko niste primili vakcinu, brinite o svom imunom sistemu unosite dosta vitamina.












Nema komentara